Splitski krnjeval 2020: Otvorenje uz Cubismo na Rivi

velj. 10, 2020

petra

Novosti

0

Splitski krnjeval 2020 Cubismo

Predaja ključeva meštrima Krnjevala na već tradicionalnom koncertu Cubisma koji će na otvorenju Splitskog krnjevala 2020 rasplesati cijelu splitsku Rivu.
Otkriti ćemo ovogodišnju temu Krnjevala, meštre Krnjevala a i detalje programa za maškarane dane koji nam slijede.

 

U nedjelju 16.2.2020 u podne kreće koncert Cubisma i veliki salsa party uz instruktore Centra plesa te plesače svih plesnih klubova i turista po Splitu.

Kompletan program Splitskog krnjevala 2020 koji traje 16.2-25.2.2020. pratite na internet stranici www.krnjeval.com

CUBISMO

Cubismo je sastav koji svira energičnu plesnu glazbu koja se temelji na afro-kubanskim ritmovima, ali u svom osebujnom i prepoznatljivom stilu.
Članovi sastava dolaze iz Hrvatske, Venecuele, Kube i Slovenije, te su najznačajniji sastav koji svira takvu vrste glazbe u ovom dijelu Europe.
Cubismo je dosad izdao sedam CD-a, od kojih je večina i u svjetskoj distribuciji.
U svojoj karijeri Cubismo je surađivao s mnogim svjetskim glazbenim zvijezdama. CD „Motivo Cubano“ snimljen je na Kubi s članovima legendarnog Buena Vista Social Cluba, a na CD-u „Viva la Habana“ gostovala je Yolanda Duke, koja je u to vrijeme bila pjevačica orkestra Tita Puentea. Od glazbenika iz Hrvatske Cubismo je ugostio na svojim albumima i koncertima mnogo pjevačkih veličina kao što su Josipa Lisac, Gibonni, Gabi Novak, Stjepan “Jimmy” Stanić, Oliver Dragojević i mnogi drugi, kao i glazbenike sa širih prostora kao što su Vlada Divljan iz Idola, Kočani orkestar iz Makedonije i “kralj” Romske glazbe Šaban Bajramović. Uvijek su bili ponosni na svoju “multi-kulti” koncepciju za koju vjeruju da uvelike doprinosi širenju glazbenih i ljudskih vidika.
Cubismo je poznat po visokoj glazbenoj kvaliteti i sviračkom umijeću svojih članova te je redovito nagrađivan strukovnim nagradama kao što su Porin i Status.
Najjača strana Cubisma su koncerti i živi nastupi, tijekom kojih publiku redovito rasplešu golemom količinom pozitivne energije kojom zrače s pozornice.
Sastav je osnovan 1995. godine, što znači da ove godine slavi 23 godina postojanja, a ime je dobio po skladbi “Cu-bi cu-bop” jazz trubača Dizzyja Gillespieja, koji je među prvima baš u toj skladbi izmiješao afro-kubanske s jazz ritmovima te ritmovima drugih glazbenih smjerova.

CUBISMO SU:
Hrvoje Rupčić – konge, vokal
Ricardo Luque – glavni vokal
Davor Križić – truba
Nenad Grahovac – trombon, vokal
Mario Igrec – gitara
Mario Penton Hernandez – klavir, vokal
Krešimir Tomec – bas gitara
Zdravko „Barba“ Tabain – bubnjevi, timbalesi
Mladen Ilić – bongosi

www.krnjeval.com

 

 

Post by petra

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *