Pitanja i odgovori

ČESTI UPITI / SUSTAV ELEKTRONIČKIH PUBLIKACIJA (FAQ)

  1. Kako se registrirati odnosno prijaviti za tečaj? 
  2. Što obuti/obući na trening?
  3. Što obuti/obući na plesnjak (salsa party)?
  4. Trebam li imati partnera?
  5. Koliko dugo ostajem na istom nivou plesa?
  6. Koliko dugo je potrebno učiti salsu da bi bili spremni za ples na salsa partijima?
  7. Gdje se održavaju plesnjaci/partiji?

Sve što trebate je javiti ime, prezime i koji termin i lokacija vam odgovara na broj 098/330-260. Možete se prijaviti sa upitom za tečaj koji Vas interesira, a mi Vam se javljamo sa odgovorom prvom prilikom, kad počnu nove početničke grupe. Također, možete se registrirati osobno na lokacijama plesne škole.

Za početak, svakodnevna obuća je u redu. No mi ipak preporučamo obuću kožnog dna koje pokrivaju cijeli đon. Gumena obuća će se lijepiti za pod i možete se ozlijediti kod okretanja, a sandale i otvorene cipele Vam neće dati potporu koja Vam treba za ples.
Kada se odlučite za ples, najbolje bi bilo da nabavite plesne cipele. Postoje posebne cipele za Latin i Standard plesove, kao i Jazz i Balet.
Naša preporuka je da si za početak uzmete papučice za balet ili jazz kao djeca u školi, dok ne naučite plesati cijelim stopalom i onda nakon toga uzmete plesne cipele sa petama i one koje već želite.
Plesnu obuću možete kupiti u specijaliziranim trgovinama: ‘Pirouette’ u Splitu, ‘Peta’ u Ljubljani, a možete i naručiti on-line.
Za odijevanje preporučamo udobnu, pamučnu odjeću, znači tajice, trenirke i sl. Mnogi ljudi dođu direktno nakon posla i ponesu odjeću za brzu promjenu. Svakako, i za ostale, bilo bi dobro da uvijek ponesete dodatnu suhu odjeću da se presvučete nakon treninga.
VAŽNO! 
Sve cipele sa visokom petom (i plesne i neke druge koje zelite koristiti za ples) morate zaštiti gumenom navlakom za petu (oko 15kn)! Zbog zaštite parketa i drugih plesača na koje slučajno nagazite, ali i peta sama će dulje držati. Dok nemate navlaku najbolje da dolazite u papučicama za jazz/balet.

ŽENE: Postoji posebna salsa moda koja se temelji na rastezljivim pamučnim haljinama, dimijama i sličnoj ugodnoj odjeći, a za obuću se koriste plesne cipele s petom (sa navlakom). Ne zaboravite rezervnu odjeću i ručnik.

MUŠKARCI: Hlače trebaju biti što šire i komotnije zbog znojenja. Najbolji su lan i pamuk. Gore proizvoljno. Neke plesačice imaju odbojnost prema majicama bez rukava zbog znoja. Ne zaboravite rezervnu odjeću i ručnik. Obuća  u početku može biti bilo kakva tenisica koja se kliže po podiju kako bi se mogli okretati.

Ne, možete doći sami. Metoda naše plesne škole je da se uče tehnike ‘vođenja i slijeđenja’ (lead and follow) i tehnike samih ‘slika’ (turn patterns), i da se pritom rotiraju partneri tijekom sata. Nikad nećete biti bez partnera duže od jednog rotiranja. Ako biste željeli ostati s istim partnerom s kojim ste se registrirali tijekom sata recite instruktoru na početku kruga. Ako je moguće, mi preporučamo rotiranje zbog boljeg napretka i bržeg uviđanja vlastitih i tuđih greški.

Čvrsta podloga je ključ vašeg napretka kao plesača. Mi preporučamo da prođete tečajeve po slijedećem rasporedu:
Početni tečaj salse se sastoji od 3 stupnja (Beginner 1/2/3), a svaki traje po 2 mjeseca što je u ukupnom trajanju 6 mjeseci. Nakon toga je srednji stupanj (Intermediate) koji traje 4 mjeseca i na kraju počinje napredni tečaj (Advanced) nakon 10 mjeseci plesanja. Iz Napredne grupe se sudjeluje u izgradnji Show-grupe za nastupe.
Ako smatrate da napredujete bolje od ostatka grupe, možete pitati instruktora za njegovu procjenu i upitati da Vas se prebaci u naprednije te?ajeve.
Za brže napredovanje preporučamo Individualne (Private) poduke sa našim instruktorima, kao i sve otvorene vikend radionice poput ‘Men’s & Ladies Styling’ i ‘Body Movement & Isolation’ satova.

Možete ići odmah plesati! Mi Vas potičemo da vježbate i učite što je više moguće, izlazite i zabavljate se! Što više budete plesali brže ćete napredovati.
Mi Vam osiguravamo svakodnevno kvalitetno podučavanje u našim studijima, a salsa partiji postoje svugdje.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i prema preporukama Stožera, plesnjaci i party-i  se neće održavati, a za sve informacije bit ćete pravovremeno obavješteni.

Za ostale salsa partije u Splitu i Zagrebu, ali i ostalim gradovima možete pogledati na:
www.salsacroatia.net ili www.salsadalmatia.com

Pitanja koja su u pripremi:

without
https://salsasplit.com/wp-content/themes/languages/../
https://salsasplit.com/
#f58220
style2
default
Loading posts...
/home/salsasplit/public_html/
#
off
none
loading
#
Sort Gallery
on
off
off
off